23.4.2016

Super-Cassun laukkapäivä

Perjantaina sain taas kuvaajan tallille ja pääsin itsekin ratsastamaan parin päivän tauon jälkeen. Keskiviikkona olin itse suorittamassa hygieniapassia, joten Cassulla meni toinen ratsastaja. Torstaina se sai taas pitää vapaapäivän, sillä kävin katsomassa tallillamme pidettyjä valmennuksia. Oletin Cassun olevan vähän tahmea ja haluton palaamaan takaisin työskentelyyn, mutta se todella pääsi yllättämään!



Heti kävellessä tuntui Cassu tosi reippaalta. Tein molempiin suuntiin väistöä, ja Cassu oli tosi herkkä pohkeelle (mitä se ei yleensä ole).  Ehkä asiaan vaikuttivat kannukset, vaikken niitä edes käyttänyt. Reippaus säilyi myös ravissa. Vauhti ei hyytynyt edes kaarteissa ja pienemmillä volteilla. Koska Cassu tuntui niin kivalta, ajattelin työstää tänään laukkaa enemmän. Vasemmalle sitä ei aluksi olisi oikein huvittanut liikkua, mutta kun sain laukan pyörimään, liikkui Cassu ihan superhienosti! Tuntui jo ihan siltä, että nyt mennään kovaa. Kun vasen laukka sujui hyvin, vaihdoin suuntaa. Päätin ihan vitsillä yrittää vaihtaa heti oikeaan laukkaan, jonka nosto on siis ollut meille hyvin vaikeaa. Cassu kuitenkin teki heti tyylikkään vaihdon ja matka jatkui.
Ilmeisesti ihan iso vaihto kun jalkakin lähti omille teilleen :D
Laukan jälkeen kävelin ihan lyhyet välikäynnit, jonka jälkeen tein muutamia ympyröitä ravissa. Tämän jälkeen jatkoin vaihtojen tekemistä. Muutaman kerran Cassu rikkoi raville oikealle vaihtaessa, mutta lopussa vaihdot onnistuivat jo tosi hyvin! Lopuksi Ellu sai ravailla loppuravit ja kävimme maastossa kävelemässä. Cassu oli oikein kiltisti, vaikka selässä olikin vähän vieraampi tyyppi :)

Loppuun vielä lyhyt video yhdestä vaihdosta. Pakko sanoa että ihan hävetti katsoa videota (ja joitain kuviakin), miten mulla voi olla noin löysät ohjat!

2 kommenttia:

  1. Hyvältähän tuo jo näyttää, ja tosi kiva kun on näitä videoitakin! Aiotteko kisata tällä kaudella? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Kisoja olisi tarkoitus päästä kiertämään kesällä ja syksyllä ihan säännöllisesti, kausi starttaa viimeistään oman seuran kisoissa 22.5. :)

      Poista