22.4.2016

Ensimmäistä kertaa CR-tunnilla

Edellisen postauksen kommenteissa joku toivoi, että blogissa olisi myös ratsastusvideoita, ja tänään on luvassa muutama klippi. Materiaalia tosin on melko vähän, sillä äitini onnistui loppujenlopuksi tallentamaan kameraan huimat neljä videota. Tästä huolimatta halusin tulla kirjoittelemaan sunnuntaisesta tunnista. CR eli Centered Riding keskittyy siis pääasiassa istuntaan ja siihen, miten omalla kehollaan voi vaikuttaa hevoseen. Jos kiinnostuit, niin lisää tietoa voit lukea esim. Centered Rinding Finlandin sivuilta.

Itse olin siis aivan ensikertalaisena mukana. Opettaja oli kuitenkin äidilleni tuttu, sillä hän kävi kyseisillä tunneilla paljon Vexin kanssa. Heti tunnin alussa opettaja neuvoi minut ihan kädestä pitäen oikeaan asentoon. Heti ensimmäisillä käyntipätkillä huomasin jo eron Cassun liikkumisessa, kun en puristanut lonkilla ja estänyt näin Cassua liikkumasta. Ensimmäinen ravisiirtymä oli aika vaikea, sillä Cassu jäi vähän kyselemään, että onko ihan pakko, ja jäin taas puristamaan. Kun pienen patistamisen jälkeen sain sen raviin, oli liike tosi hyvää heti alkuun. Kun istuin selässä kutakuinkin oikein, oli huomattavasti helpompaa ajatella liikettä takaa eteen.

Teimme oikeastaan koko tunnin töitä suurella ympyrällä. Pari kertaa Cassu koitti jumitella, mutta määrätietoisesti jatkoin, ja onnistuinkin lopuksi ihan hyvin pysymään oikeassa asennossa hermostumatta. Pidin Cassun kokoajan melko matalassa muodossa, josta se muutamasti yritti vähän luistaa liian alas, mutta kun istuin itse hyvin, nousi etupääkin helposti takaisin ylös. Puolessa välissä tuntia tuli eteen molempien vinous. Istun itse huomattavasti enemmän oikealla istuinluulla, ja Cassu vielä vetä minua enemmän oikealle. Tästä johtuen ei oikea pohkeeni tee juuri mitään työtä. Opettaja kuitenkin korjasi minut taas oikein, jo kun kerran sai tunteen oikeasta asennosta, oli sinne taas helpompi hakeutua. Lopuksi teimme vielä pientä harjoitusta ravissa ja käynnissä pitkällä sivulla. Ensin tehtiin täyskaarto oikealle, sitten voltti vasemmalle, täyskaarto vasemmalle ja vielä voltti oikealle. Tätä jatkettiin vajaa 10 minuuttia. Pienillä volteilla meinasi ravi hyytyä hieman, mutta Cassu tsemppasi hienosti :)

Kaiken kaikkiaan tunnista jäi tosi hyvä fiilis, ja menemme varmasti jossain välissä myös uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti