16.4.2016

Ilman satulaa hassuttelua

Moikka taas! Koeviikko on vihdoin ohi ja uusi jakso aloitettu. Muutaman viikon päästä on taas kouluvuosi paketissa ja voin ihan virallisesti sanoa selvinneeni lukion ensimmäisestä vuodesta. Koeviikolla minulla oli yhtenä päivänä filosofian kotikoe, jonka jälkeen suuntasin suoraan tallille kuvaajan kera. Koska olimme liikkeellä jo puolen päivän aikaan, ei tallilla ollut juuri ketään, joten päätin laittaa maneesiin muutaman puomin, ja liikuttaa Cassun ihan rennosti ilman satulaa. Kuten kuvista huomaa, muutimme siis huhtikuun alusta maneesitallille. Nyt pysymme vihdoin aloittamaan treenaamisen kunnolla! En tiedä kumpi meistä haluaa enemmän hyppäämään, minä vai Cassu. Lisäksi tallin vaihto helpotti matkoja huomattavasti, on ihan eri asia matkustaa päivittäin kolmekymmentä, kuin kolme minuuttia.


Aloitin talutellen Cassua samalla, kun laitoin puomeja maneesiin. Toiselle pitkälle sivulle tuli kolme ravipuomia metrin välein, ja toiselle kolme laukkapuomia, joiden väli oli 3,5 metriä ja yhteen puomiin tuli sokeripala, joilla korotimme sen kavaletiksi. Lisäksi laitoin lyhyelle sivulle yksittäisen puomin. Puomien laiton jälkeen nousin selkään ja kävelin vielä hetken. Ravissa Cassu liikkui heti ihan hyvin, pientä tahmeutta oli havaittavissa, mutta se terästyi kyllä kun vähän pyysi. Puomeilla Cassu ei aluksi olisi millään jaksanut nostella jalkojaan, mutta parin kolautuksen jälkeen alkoi se varomaan puomeja hieman. Niskastaan se oli aika jäykkä, mutta alkoi pikku hiljaa vähän myötäämään. 

Cassun ilme kun se innostuu :D
Laukat nousivat molempiin suuntiin ihan super hyvin! Aloitin vasempaan kierrokseen. Laukka pyöri heti hyvin, kun yleensä sitä tarvitsee työstää jonkin aikaa, että voin alkaa ihan kunnolla ratsastamaan. Hetken laukattuani aloin tulla laukkapuomeja. Vasemmalle Cassu ylitti ne tosi hienosti. Meno ei omalta osaltani tosin ollut kovin tyylikästä, kyllä huomaa etten ole hypännyt tai mennyt puomeja ilman satulaa sitten Varjotallilla lopettamisen jälkeen... Laukka nousi ja pyöri myös oikealle hienosti, vaikka se onkin meille vaikeampi suunta. Puomit eivät sitten menneetkään ihan niin kunnialla. Cassu hyppää isommatkin esteet ihan mistä tahansa paikasta, mutta nyt se ei pystynyt puomeja ylittämään laukassa, jos askel tuli sentinkin väärään paikkaan. Lopulta sain kuitenkin aikaan yhden onnistuneen suorituksen, ja annoin Cassun levähtää hetken.

Pienten välikäyntien jäkeen työstin ravia vielä hetken, jonka jälkeen Cassu sai palkaksi hypätä huiman varmaan 40cm korkean esteen. Itse taas säädin selässä ihan liikaa, mutta heppa onneksi hoiti homman kotiin. Ravailin vielä hetken ja lopuksi keräsimme puomit pois. Loppukäynnit taluttelimme maastossa, ja otimme myös muutamia kuvia.


Myös ulkoasu sai kokea aika suuren muutoksen. Toivotaan, että tämä miellyttäisi silmää kauemmin kuin pari viikkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti