4.3.2015

Koulukisoissa (ja mun ensimmäinen B)

Tänään luvassa on tauolta palailua - koulukisojen merkeissä! Postauksen kuvat on ottanut Ellu ja videon Jenni.




Sunnuntaina kävimme siis naapuritallilla kilpailuissa. En olisi muutama kuukausi sitten uskonut starttaavani maaliskuun alussa helppoa B:tä, kulutettuani monta vuotta raviohjelmaa ja C:tä. Kovan treenin kanssa tämäkin onnistui - mielestäni ihan hyvin. Nyt olen muuten ratsastanut Vexillä reilu vuoden, ja kehitystä on havaittavissa!

Verkkailin ennen lähtöä omassa maneesissa puolisen tuntia. Ratsastin vain kunnolla eteen niin, että askellajit pyörisivät hyvin. Lähdin kävelemään kisapaikalle ja siellä odotellessani verkkaan pääsyä tein pihassa pysähdyksiä, väistöjä, yms. Verkassa tein radan tehtäviä, kuten keskiaskellajeja, peruutuksia, laukannostoja ja voltteja.

Olin onneksi verkkaryhmässäni jo toinen lähtijä, joten minun ei tarvinnut odotella kauaa. Radalla odottaessani lähtöä otin vielä molempiin suuntiin laukannostot ja ravia. Sisäänratsastuksessa Vexi koitti tunkea vasemmalle, joten pysähdyksestäkin tuli siis hieman vino. Molemmat keskiravit lähtivät reippaasti, loppua kohden hyytyi. Volteilla olisin saanut taivuttaa enemmän ja siitä lukikin paperissa. Kolmikaarisella tein ensimmäisestä kaaresta liian ison, suoristukset onnistuivat kuitenkin ihan hyvin. Lävistäjällä käyntisiirtymä jäi liian pitkätksi, koska en ollut tarpeeksi nopea. Keskikäynti alkoi huonosti, mutta sain parannettua loppua kohti ja tässä Vexi rikkoi myös raville.

Ensimmäinen laukannosto oli aika hyvä, mutta ei pisteessä. Voltti alkoi kivasti, mutta unohdin ratsastaa ja Vexi rikkoi raville. Aloin itse säätämään ja uusi laukka nousikin vasta uralla. Lävistäjä keskilaukassa meni hyvin, ja sain Vexin pysähtymäänkin heti sen jälkeen. Peruutuksesta liikkeellelähtö olisi saanut olla ehkä vähän sujuvampi. Toisella laukkavoltilla muistin ratsastaa, mutta lyhyellä sivulla päästin Vexin lössähtämään ja tähän tuli pieni rikko. Lävistäjällä sain lisättyä ihan reippaasti, mutta Vexi siirtyi raville liian reippaasti. Lopputervehdykseen tultaessa Vexi alkoi jälleen liiraamaan vasemmalle, mutta tällä kertaa sain korjattua paremmin.

Radasta prosentteja tuli 52,2 ja olen siihen oikein tyytyväinen. Ensikerralla mennään vielä paremmin! Vähän enemmän olisi voinut olla sujuvuutta, mutta kyllä meno näytti ja tuntui silti tosi kivalta. Lopputuloksissa olin 8/12 ja seuramestaruudessa ensimmäisen osakilpailun jälkeen toisena. Seuraavat kisat ovat viimeistään 23.5 kotitallilla pidettävät seuraestekisat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti