16.7.2016

Kemiön estetreenit

Varoitan jo tässä vaiheessa: postauksen kuvat ovat laatua äiti, joten ratsukosta saattaa näkyä vain puolet, tai kuva olla hyvinkin sumea. Toivottavasti postaus on silti kivaa luettavaa, sillä meillä kaikilla ainakin oli todella hauska päivä!


Edellisessä postauksessa mainitsinkin lauantaina olevan luvassa vähän erilaista estetreeniä, nimittäin 16.7. meille tarjottiin todella hyvä mahdollisuus, sillä pääsimme treenaamaan Kemiöön upeisiin maisemiin nurmikentälle, ja hyppäämään muutamia derbyesteitä. En ole tosiaan hypännyt Cassulla koskaan nurmella, enkä nurmella ylipäänsä paljoa, joten halusimme vähän treeniä ennen, kuin lähdemme joihinkin nurmella pidetäviin kisoihin. Aamulla pakkasimme hepat koppiin ja lähdimme ajamaan. Cassu matkasi onneksi kiltisti toisen ponin kanssa. Se oli tosin jostain syystä hangannut hännästään yhdestä kohtaa kaikki jouhet pois. Saimme viedä hevoset talliin jossa ruuvasimme hokit ja varustimme ne. Yhden jälkeen pääsimme aloittamaan ja kävelin ensin ympäri kenttää näyttäen esteitä Cassulle.





Alkukäyntien jälkeen aloin ravailemaan. Kuten kuvista huomaa, testasimme Cassulle tällä kertaa uutta kuolainta. Vahvempi kuolain ei kuitenkaan sopinut meille, joten jatkamme ihan perus nivelellä. Cassu oli alkuun tosi hidas pohkeelle, mutta alkoi pikku hiljaa heräilemään. Laukkailimme vielä hetken ympyrällä, jonka jälkeen aloimme hyppäämään ristikkoa. Cassu ilmeisesti varoi outoa pohjaa, sillä ihan perus ristikolle piti ottaa pari stoppia. Seuraavaksi siirryimme hyppäämään okseria, ja siitäkään ei uskallettu mennä yli ennen kuin pilvikoristeet oli viety pois. Ylämäkeen okseri sujui jo tosi hyvin, mutta alamäkeen hypyt jäivät epävarmoiksi.

Okserilta siirryimme kuivahaudalle ja se olikin meille vähän vaikeampi este. Vaati aika monta stoppia ja yhden putoamisen, että pääsimme esteestä yli. Laukassa hauta ei onnistunut, mutta ravissa saimme monta hyvää hyppyä, ja jätimme esteen rauhaan loppuajaksi. Olin kyllä tosi ylpeä Cassusta, sillä vaikka este oli selvästi jännä, ei se tehnyt sille jättiloikkaa ja singonnut miljoonaa esteen jälkeen, vaan se hyppäsi ihan kivasti ja malttoi odottaa ratsastajaa.


Tämä on ehdottomasti oma lempparikuvani!
Haudan jälkeen odottelimme jonkin aikaa, kun toinen ratsukko suoritti omia tehtäviään. Sen jälkeen siirryimme hyppäämään alashyppy-ylöshyppy -tehtävää. Ekalla kerralla Cassu pysähtyi ihmettelemään molempiin hyppyihin ja meni ne paikaltaan pienen suostuttelun jälkeen. Tokalla kerralla lähestyimme vielä ravissa ja tehtävä oli jo sujuvampi. Lopulta pääsimme hyppäämään laukassa ja Cassu teki todella hienosti! Siiryimme vielä hyppäämän pienen kukkulan päällä olevaa estettä, eli ennen ja jälkeen oli pieni nousu ja lasku. Ensimmäisellä kerralla ylitimme esteen jälleen paikaltaan pienen miettimisen jälkeen. Lopuksi este meni kuitenkin sujuvasti laukassakin. Vikalla kerralla alamäessä Cassu kompastui vähän, mutta oli onneksi hereillä ja jatkoimme matkaa.




Lopuksi tulimme vielä rataa, joka alkoi okserilla alamäkeen. Siitä jatkettiin vasemmalle ja tultiin ylöshyppy-alashyppy myös alaspäin. Tämän jälkeen pieni pysty, josta ylämäkeen alashyppy-ylöshyppy ja lopuksi vielä kukkulan päällä oleva este. Rata alkoi lupaavasti kun otettiin stoppi okserille. En osannut yhtään ratsastaa lähestymistä alamäkeen. Seuraava yritys meni kuitenkin, ja sitten oli pitkä matka seuraavalle esteelle. Alas- ja ylöshypyt sujuivat hyvin, tauon jälkeen piti taas epäröidä ihan vähän. Pysty oli ihan perus este, tosin Cassu keskittyi hiukan liikaa sen vieressä olleeseen pitkään veteen. Alashyppy-ylöshyppy meni jälleen hyvin. Kukkulalla ollutta estettä lähestyessä Cassu taisi ottaa raville juuri ennen estettä, mutta jakoi hienosti laukan jälkeen. Radan loputtua se päätti vielä ottaa muutaman askeleen lähdön innostuttuaan niin paljon :D 

Lopuksi ravailin vielä pari kertaa ympäri kenttää ja loppukäyntien jälkeen menimme takaisin talliin ottamaan hokit pois, kylmäämään jalkoja ja pesemään heppoja. Kotona tein vielä loput tallihommat ja Cassukin päätti juoda kokonaisen ison saavillisen vettä, kun Kemiössä se ei suostunut juomaan kovin paljoa. Treenin jälkeinen fiilis oli hyvä: Vaikka kieltoja tulikin tällä kertaa aika monta, oli Cassu todella rohkea ja meni lopussa ihan älyttömän hyvin. Toivotaan, että vastaavia treenimahdollisuuksia tulisi useamminkin, niin saataisiin nurmestakin Cassulle kiva ja tuttu pohja.

5 kommenttia:

  1. Minusta kaikki kuvat on tosi hienoja :) Kiva postaus!

    VastaaPoista
  2. Oikein hienoja kuvia. Mä en kauheasti fanita näitä treenipostauksia, mutta oli ihan kivaa saada välillä vaihtelua, nimittäin kirjoitat niin hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Katsotaan, mitä muuta keksin treenipostausten kylkeen...

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista