14.7.2016

Sairaslomalla


Ei sentään hevonen vaan ratsastaja.

Merjan tallin kisojen tippumisen jälkeen selän lihakset olivat todella kipeät. Pystyin kuitenkin tekemään kaiken ihan normaalisti. Lähes viikko tapahtuneen jälkeen sunnuntaina tein perus koulutreeniä maneesissa. Verkkaillessani kevyessä ravissa ja laukassa en huomannut mitään erikoista. Välikäyntien jälkeen istuessani harjoitusraviin tuntui selässä vihlovaa kipua oikealla puolella heti lapaluun alla. Pystyin kuitenkin istumaan ja ratsastamaan, ja Cassu olikin todella hyvä alusta loppuun! Lopussa tein laukanvaihtoja ensin käynnin kautta, ja ne olivatkin ihan superhyviä. Siirtyessäni tekemään vaihtoja askeleessa, en enää saanut pidettyä pakettia kasassa. Selkä oli tosi kipeä, enkä pystynyt istumaan oikein, vaan heilahdin joka vaihdossa hallitsemattomasti. Päätinkin lopettaa siihe, ja kevennellessä selkä ei ollut kipeä.

Maanantaina menin ilman satulaa, sillä ajattelin tiistaina ottavani pari itsenäistä hyppyä. Harjoitusravi oli taas todella vaikeaa, ja pakotin itseni istumaan selässä muutaman kierroksen, jonka jälkeen otin ihan vähän laukkaa. Laukassa pystyin edelleen istumaan. Tiistaina menin tallille ja Ellu tuli mukaan kuvaamaan ja nostelemaan puomeja. Kantaessani esteitä ja kävelessä selkä oli vielä hyvä. Alkaessani ravaamaan kipu oli kuitenkin todella kova, ja ravattuani yhden kierroksen oli pakko todeta, että en pysty edes keventämään. Ellu sai ratsastella Cassun läpi kaikissa askellajeissa ja hevonen sentään liikkui hyvin.

Itse pidän huiman kahden päivän ratsastusloman ja huomenna perjantaina koitan palata takaisin selkään. Tänään Cassu oli kuulemma ollut ratsastaessa kuulemma tosi kiva ja liikkunut eteenpäin. Toivottavasti saisin itseni ratsastuskuntoon pian, sillä lauantaina olisi luvassa vähän erilaisempaa estetreeniä... Siitä postausta myöhemmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti