1.1.2016

Vuoden ensimmäinen ratsastus


Moikka! Uudenvuoden juhlat ovat nyt ohitse ja seuraavaksi aletaankin toden teolla keskittyä tulevaan kauteen. Ellu oli meillä yötä ja lähtikin tänään moikkaamaan Cassua kameran kanssa, joten sain taas hyviä kuvia. Haimme eilen Satula.comista seitsemän estesatulaa ja testailen niistä muutamaa nyt ratsailta. Tänään selässä oli Albionin Kontrol. Oli muuten hyvä satula, mutta tuo on ehkä vähän liian kapea, leveytenä nyt siis medium wide, eli wide voisi olla oikein sopiva. Cassu kuitenkin liikkui tämän kanssa tosi hyvin, joten pyydämme vielä joltain kokeneemmalta mielipidettä asiaan.



Tänään oli aika tuulinen päivä ja Cassu olikin välillä vähän pörheänä,  joten en alussakaan viitsinyt ratsastaa kauhean pitkillä ohjilla. Käynnissä menin muutaman kerran kentän ympäri molempiin suuntiin ja tein myös pari volttia. Cassu liikkui melko reippaasti eteenpäin.

Alkukäyntien jälkeen kokosin ohjia ja aloitin ravaamaan. Cassu oli vähän hidas takaa aluksi kevennellessä. Muutamien volttien lisäksi en juuri tehnyt muita kuin työstänyt ravin tahtia suoralla uralla. kun liike alkoi olemaan ihan ok, istuin alas harjoitusraviin ja jatkoin volttien tekoa, niitä kuitenkin vähän pienentäen. Muutama pätkä olikin jo ihan isoa ravia.

Lopuksi otin vähän laukkaa kumpaankin suuntaan. Meidän tämän hetken ehkä suurin ongelma on niinkin yksinkertainen asia kuin laukannosto. Itse olen tottunut nostossa pitämään vähän vastaan, mutta Cassu sietää korkeintaan saman kevyen tuntuman joka minulla on muutenkin ratsastaessa. Nostot ovat onneksi parantuneet jo reilu viikon aikana paljon.

Loppukäynnit kävelimme maastossa. Cassusta tulee aina paljon vireämpi kun se lähtee pois tallipihasta, jolloin askelkin yleensä venyy enemmän. Toisaalta se myös kuumenee maastossa yleensä hiukan, onneksi se ei ole ainakaan vielä lähtenyt mihinkään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti