30.12.2015

Ensimmäisen viikon kuulumiset

Täällä ollaan päästy hyvin alkuun uuden hevosen kanssa. Cassu kotiutui uuteen paikkaan nopeasti ja käyttäytyy hyvin. Ratsastuksessa se on testannut vähän, mutta melko ongelmitta olemme pystyneet toimimaan. Hoitaessahan se on maailman kiltein! Cassun voi jättää seisomaan yhteen kohtaan, eikä se liiku siitä ennen kuin käsketään. 

Heti Cassun saavuttua meille aloimme etsiä sille satulaa, ja projekti osoittautuikin paljon odotettua hankalammaksi, sillä Cassulla on todellinen ongelmaselkä; suora, suuri säkä, lapakuopat ja todella isot lavat. 13 satulaa saimme sovittaa, ennen kuin löysimme hyvän. Nyt meillä on testissä Albionin koulusatula. Jos se muutaman päivän liikutuksen jälkeen osoittautuu hyväksi, voimme pitää sen. Koulusatulaa tärkeämpääkin olisi löytää meille sopiva estesatula, sillä esteet tulevat kuitenkin olemaan päälajimme. Olemme suunnitelleet sovittavamme jossain vaiheessa Batesia, sillä sitä kehutaan hyväksi suoraan selkään, ja uudesta saisi muokattua juuri itselle sopivan. Satulan puutteen vuoksi liikutukset on hoidettu ilman satulaa, onneksi Cassulla on pehmeät liikkeet.

Muuten Cassun varusteet ovatkin hyvällä mallilla. Se sai juuri uuden loimen ja lisäksi ostimme omat suitset, kuvissa näkyvät ovat Veeralta lainassa. Ostoslistalla olisivat mahdollisesti bootsit, sillä etenkin alkuverryttelyssä Cassun takajalkojen liike on monesti niin suurta, että takakaviot osuvat etukaviohin. Kengittäjäkin tulee ensiviikolla, ja heppa saa hokkikegät alle. Kunhan saisimme vielä sen estesatulan, voisimme alkaa kunnon valmentautumisen ensikauden kisoja varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti