3.4.2015

Väistöjä ja vaihtoja



Moikka! Olen viimeaikoina saanut taas intoa ratsastaa ihan kunnolla koulua. Treenit ovat menneet aika hyvin ja pientä mielenvirkistystä saatiin viikko sitten kun päästiin pitkästä aikaa, melkein kahden kuukauden tauon jälkeen hyppäämään. Pidettiin esteet aika matalina ja harjoittelimme lähinnä vaihtoja. Vexikin toimi pienen herättelyn jälkeen hienosti!

Hetki piti aikatauluja miettiä, mutta sain kuin sainkin kuvaajan tallille. Laitoin maneesin keskelle pitushalkaisijan suuntaisesti yhden puomin. Alkuverryttelyissä ratsastin eteen ja ylös, kevyellä tuntumalla, jotta en jarruttaisi Vexiä kädellä. Vexi liikkui heti alkuun reippaasti eteen, muttei kuitenkaan juossut pois alta. Käytin puomia apuna jo verryttelyssä ravaten ja laukaten. Ravissa vaihdoin aina välillä suuntaa puomin jälkeen. Kuten kuvista huomaa, otin siis jalustimet laukan ajaksi pois. Teen näin aika usein, sillä minulla on nostoissa ongelmana se, että puristan jalalla ja jään seisomaan jalustimille jolloin apu ei mene kunnolla perille asti. Kannattaa kokeilla! 

Alkuverryttelyjen jälkeen kävelin hetken, jonka jälkeen aloitin työskentelyn. Aluksi tein pohkeenväistöjä molempiin suuntiin käynnissä ja ravissa. Hetki piti muistellä, että miten se hevonen sieltä otetaan alle, mutta sen jälkeen meni aika hyvin. Väistöt eivät siis olleet päivän varsinainen tehtävä, vaan valmistelin niillä Vexiä laukanvaihtoihin. Harjoittelimme vaihtoja pari viikkoa takaperin tunnilla, ja nyt olen niitä ahkerasti treenannut itsenäisesti. Oikealle Vexi vaihtoi joka kerta hyvin, mutta vasen laukka oli vaikeampi. Sain sinne kuitenkin yhden onnistuneen vaihdon, ja jätinkin sen kierroksen onnistumiseen. Oikealle vaihtaessa tein vähän enemmän hienosäätöä. Tein vaihtoja ensin jalustimet jalassa, mutta otin ne sitten pois, sillä ilman minun on helpompi myödätä liikkeeseen.

Tasailin hetken Vexin hengitystä ja lopuksi annoin sen laukata isoa ja reipasta laukkaa ympäri maneesia. Loppuraveissa se koitti vähän juosta pois alta, mutta sain Vexin aika hyvin vielä kuulolle. 

Nyt alkaa taas aktiivisempi hyppyjakso, seuraavat kisat ovat toukokuussa pidettävät estekisat kotitallillamme. Kisoissa käydään myös seuramestaruuden toinen osakilpailu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti