8.5.2015

Estekisakauden avaus 6.5.

Viime keskiviikkona avattiin meidän estekisakausi. Jonkun verran ehdittiin kotona treenaamaan, mutta esimerkiksi kunnon rataharjoitusta ei ehditty pitää, joten jätettiin korkeus matalaksi ja hypättiin 70cm. Paikalle sain kunnon kannustus-, valmennus- ja hoitotiimin, joiden voimalla lähdimme matkaan.

Keskiviikkona menin heti koulusta päästyäni tallille ja aloin laittamaan Vexiä kuntoon. Se oli onneksi aika puhdas. Apujoukot letittivät Vexin, itse olen siinä niin onneton. Tein pikaisen verkan kotikentällä, eli kaikissa askellajeissa reilusti eteen. Tämän jälkeen lähdimme kävelemään naapuritallille, jossa kisat siis järjestettiin.

Kun olimme paikalla, oli edellinen luokka vielä kesken ja kävelin pihassa selästä käsin. Ellu saapui paikalle ja hän meni taluttelemaan Vexiä kun itse kävelin radan. Rataantutustumiseen sain onneksi apua. Perusrata oli todella simppeli. Isoja teitä ja vähän suunnanmuutoksia. Uusinnassa oli pari paikkaa, joissa oikaiseminen oli mahdollista. Kävelyn jälkeen menin verkkaan ja aloin heti ravailemaan. Vexi tuntui todella terävältä. Laukassa ratsastin kunnolla eteen ja lyhyillä sivuilla otin kontrollia ympyröillä. Vexi oli myös todella herkkä pohkeelle, vähän hipaisi kylkeä niin se kääntyi ihan reippaasti. Hyppäsin pystyn ja okserin pariin kertaan, jonka jälkeen tein samat jutut toiseen suuntaan. Kävelin maneesissa hetken ja aina välillä otin ravi- tai laukkasiirtymän. Pian lähdimmekin ulkokentälle ja radalle pääsin aika nopeasti.

Lähestyessäni ykkösestettä tuntui Vexi vähän tahmealta, mutta sain sen helposti pohkeen eteen. Kakkoselle olin suunnitellut vähän suuremman tien, mutta en saanut laukattua ykkösen jälkeen tarpeeksi pitkään suoraan. Vexillähän on taipumus lähteä kiilaamaan sivulle esteen jälkeen. Kakkosen ja kolmosen hypyt olivat kuitenkin hyviä. Neljäs este oli sarja. Jännäsin sitä vähän alkuun, sillä harjoituksissa Vexin ollessa vähänkin löysä, on se saattanut ottaa ennen B-osaa miniaskeleen. Vexi kuitenkin eteni hyvin ja väli oli juuri sopiva yhdelle askeleelle. Vitosen lähestymisestä jäi vino ja Vexi tuli aika pohjaan. Huomasin kutoselle lähestyessä, että nyt käy samalla tavalla ja koska este oli okseri, voisi puomi pudota. Vexi kuitenkin oli hereillä ja aktiivinen, ja ratkaisi tilanteen isolla hypyllä. Tämän jälkeen hypyt paranivat huomattavasti. Seiskalle sain hyvän lähestymisen ja kasille vievä kaarrekin meni hyvin. Kasi oli perusradan viimeinen este ja sen jälkeen jatkettiin toiseen vaiheeseen.

Kaarteessa ysille kadotin vauhdin ja tulin vastalaukassa, mutta hyppy oli hyvä ja pääsin helposti jatkamaan kympille. Päätin kiertää vitosesteen, sillä muuten tiestä olisi tullut liian lyhyt. Kympin jälkeen sattui pieni unohdus joka taisi meille sen ruusukkeen maksaa... Ehdin jo huutaa että missä on kymppi, kunnes tajusin että matka jatkuukin yhdelletoista, eli sarjalle. Tässä olisi siis ollut hyvä mahdollisuus oikoa, mutta menetin sen. Kahdelletoista tuli taas hieman vino lähestyminen, mutta meni paremmin kuin vitoselle, joka siis oli sama este. Ennen viimeistä estettä laukkasin ihan kunnolla eteen ja vikasta hypystä tulikin aika hyvä.

Radan jälkeen odottelimme vielä tuloksia jonka jälkeen heitettiin loimea ja takkia niskaan ja lähdettiin kotiin. Lopputuloksissa olimme siis 4/12 ja kolme sijoittui. Eroa kolmanteen minulla oli noin 3 sekuntia, jonka olisin pystynyt ehkä oikaisemalla sarjalle saamaan kiinni. Olen kuitenkin super tyytyväinen 0/0 tuloksesta ja siitä, että Vexi oikeasti eteni ja tuntui hyvältä. Alla vielä video radasta. Huomatkaa, että se alkaa vasta nelosesteeltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti