21.9.2014

Pellolla Vexillä







Torstaina kävin peltoilemassa myös Vexillä. Äiti oli mukana kuvaamassa ja sain muutaman ihan hyvän kuvan julkaistavaksikin. Tallilla hain Vexin laitumelta ja se oli kerrankin puhdas! Lähes koko kesän on mua ollut odottamassa se hiirakko suokkiruuna niin oli kiva kun ei tarvinnut jynssätä sataa vuotta heppaa puhtaaksi, että voisi laittaa edes varusteet päälle.

Ratsastaessa tein aika samat jutut kuin Veeralla. Kävelin aika pitkään jonka jälkeen otin ravia kunnolla eteen. Vexi oli kivaan reipas eikä kovinkaan etupainoinen. Niskasta en saanut sitä juurikaan myötäämään, mutta parempi pää ylhäällä jos heppa on muuten hyvä.

Ravien jälkeen kävelin välikäynnit jonka jälkeen laukkailin isolla ympyrällä. Laukat nousi hyvin ja Vexi piti askellajia yllä ilman muistutteluja. Molempiin suuntiin laukattuani kävelin pellon toiseen päähän ja laukkasin takaisin. Ekalla kerralla Vexi oli aika hidas ja vaisu, mutta annettuani sille pohkeita se yritti pukittaa ja sai huomattavasti lisää virtaa, sillä tokalla kerralla tultiin aika kovaa jo. Laukkasin vielä isolla ympyrällä ja Vexi ihan villiintyi ja teki ihme sivuhyppyjä. Loppuun tietysti ravit joissa Vexi alkoi jo myötäämään vähän. Ravien jälkeen otettiin muutamat kuvat ja jäin vielä kävelemään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti