11.5.2016

Jättihyppyjä estetunnilla

Tänään olimme taas viikottaisella estetunnilla, ja treenasimme jälleen rataa kisoja varten. Tänään esteet nostettiinkin jo kisakorkeuteen ja vähän ylikin. (Hyppäämme siis oman seuran kisoissa 22.5. 70cm & 80cm.) Cassu oli taas ihan huippuhyvä ja alun tahmeuden jälkeen siitä kuoriutui jopa pidäteltävä malli. Otsikon mukaan hypyt olivat tällä kertaa aika isoja, Cassu olisi ilmeisesti halunnut hypätä vähintään 130cm ratoja.


Verkkasimme tänään kiinkuin kisoissa. Ravissa kääntelin ympyröillä ja laukassa menin vain kevyessä istunnassa ympäri maneesia. Kuten jo mainitsin, alkuun Cassu oli tosi tahmea. Ravissa ristikon ylittäminen ei oikein huvittanut ja siitä se vain ravaili yli. Laukassa alkoi löytyä jo hyppyä ja pikku hiljaa alkoi heppa herätä. Edelleen laukkaa olisi saanut olla vähän enemmän, ja linjallekkin tuli kaksi ylimääräistä askelta. Ekalla okserilla Cassu päätti alkaa töihin ja vetäisi huimalle 30cm korkuiselle esteelle ainakin kolme kertaa liian ison hypyn. Tämän jälkeen alkoi vauhtia löytyä ja siirryimme hyppäämään rataa.




Tänään teimme siis paljon erilaisia ratoja. Ensimmäinen oli aika pienillä korkeuksilla oleva viiden esteen rata. Tässä alkoi laukan tempo olla jo tosi hyvä ja homma alkoi tuntua jo ihan helpolta. Okserille paikka tuli vähän pohjaan ja kolmannelle pystylle tuli aavistuksen vino lähestyminen, kun kääntäminen vähän unohtui. Radan viimeinen este oli ns. muuri ja ekalla kerralla siihen tehtiinkin ihan kunnon hyppy. Tämän jälkeen Cassu tajusi, että este on ihan turvallinen, mutta teki varmuudeksi siihen vähän reilumpia hyppyjä koko tunnin.




Muuttelimme rataa muutamia kertoja ja lopuksi tulimme pari erilaista kahdeksan esteen rataa. Cassu tsemppasi hienosti loppuun saakka, eikä osoittanut väsymyksen merkkejä. Sarjalle meinasi väli jäädä vähän lyhyeksi, mutta Cassu onneksi osasi katsoa itse askeliaan. Okserille tulimme pari kertaa vähän laakana, muuten paikat osuivat aika hyvin. Tosin vikan radan ensimmäisenä esteenä oli muuri, ja Cassu vähän järkyttyi jouduttuaan töihin kun se luuli hommien jo loppuneen. Lisäksi jäin itse nyppimään ennen estettä, esteen takana maneesin ovi oli jäänyt vähän auki ja siellä lepatti muovinpala, joten Cassu ohjasi pehmeästi itsensä esteen oikealta puolelta ohi. Se olikin oikeastaan tunnin ainoa suurempi epäonnistuminen, jonka jälkeen viimeiset hypyt sujuivat loistavasti. Sain jopa ratsastettua linjan molempiin suuntiin viidellä askeleella.

Kuten varmasti kuvista huomaa, on hyppytauon aikana istuntani muuttunut taas aivan järkyttäväksi. Heitän kädet liian eteen ja ohjat löysiksi, sekä työnnän jalat taakse. Lisäksi nojaan ylävartalolla todella reilusti eteen. Etenkin ylävartalon epäkohtiin sain kuitenkin kiinnitettyä aika hyvin huomiota ja osassa kuvissa meno näyttää jopa ihan siedettävältä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti