28.3.2014

Vexillä ilman satulaa


 Talvi on tullut ja maneesi vihdoin hylätty! Kevään tulon julisti viimeistään tämän päivän ratsastus. Ulkona paistaa aurinko ja on tosi lämmin. Tänään ratsastaessa olisi voinut vaikka heittää neuleenkin pois kun oli niin kuuma. Ei palellut varpaatkaan vaikkei ollut edes kenkiä. Ellu tuli mun kanssa tänään tallille ja Vexiä varustaessani päätin mennä ilman satulaa. Äloittelin käynneillä ja otin muutama pysähdykjsen molempiin suuntiin. Vähän piti muistutella, ettei mennyt ihan löntystelyksi. Vexi oli heti alkuun kuitenkin tosi herkkä ohjalle ja pohkeelle.
Alkukäyntien jälkeen aloittelin ravailemaan. Aluksi mun oli tosivaikeaa istua siellä, mutta kyllä se vähän ajan päästä onnistui. Vexi toimi hyvin omalla moottorilla, ei tarvinnut kokoajan pyytää eteen. Jatkoin pysäldyksillä ja käyntisiirtymillä.  Ravi-pysähdys-ravi "sarjat" meni oikein kivasti.  

 Seuraavaksi otin laukkaa molempiin suuntiin. Oikeaan kierrokseen nousi heti, vasempaan laukkaan tarvittiin pari yritystä. Vexi ylläpiti laukkaa itse hyvin eikä yrittänyt oikoa. Laukassa tein ympyröitä ja muutaman lisäyksen, joiden kanssa ei ollut mitään ongelmaa. Laukan jälkeen otin lyhyehköt välikäynnit ja tein muutamia pysähdyksiä ja väistöjä.

Käyntien jälkeen tein ravissa voltteja molempiin suuntiin. Vexi oli tosi taipuisa ja kiva. Lopuksi laukkailin vielä vähän laukkaa jonka jälkeen mentiin kävelemään maastoon. Vexi osasi käyttäytyä sielläkin. Kierrettiin ihan pieni lenkki ja ylitettiin käynnissä muutama tosi matala puunrunko. 
Tallissa laitoin Vexin pois ja kirjoittelin päiväkirjaan. Sitten hyökättiin Reetan kimppuun ja otettiin muutama kuva. Kisu ei olisi millään tahtonut olla sylissä! Onneksi tommosta kahden gramman pikkukääröä pitää helposti vankina :)

Mä ja mun kamu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti